Haberler

MEMURUN 20 BİN LİRA KAYBI VAR…

BAĞIMSIZ HABER-SEN Genel Başkan Yardımcısı Turabi Akgül, Hükümetin “memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik” sözüne sadık kalmasını beklediklerini vurguladı.

ANKARA(ANKA) – BAĞIMSIZ HABER-SEN Genel Başkan Yardımcısı Turabi Akgül, Hükümetin “memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik” sözüne sadık kalmasını beklediklerini vurguladı.

Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (BAĞIMSIZ HABER-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Turabi AKGÜL ANKA’ya yaptığı açıklamada; Orta Vadeli Planda (OVP) 2014 Yılı enflasyon beklentisinin 9.4 olarak revize edildiğinin altının çizerek, Hükümetin “memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik” sözüne sadık kalmasını beklediklerini vurguladı.

Ufuksuz, öngörüsüz ve vizyonsuz bir sendikanın yüzde 3+3 oranındaki maaş zammı ve enflasyon farkı önerisini reddedip, seyyanen 123 TL’lik zamma evet demesinin altında yatan nedeni herkesin bilmesi gerektiğine dikkat çeken Turabi Akgül, “Hısım-akraba arasında yapılan muvazaalı sözleşmelerle memur ve emeklinin sofrasına uzanmak isteyen bedbahtları her aşamada teşhir edeceğiz ve hakkımızı helal etmeyeceğiz” dedi.

-“2 BİN 500 TL MAAŞ ALAN MEMURUN AYLIK KAYBI 112 TL”-

Hükümetin toplu sözleşme mutabakat metnine sığınarak memuru ve emekliyi perişan etmek için bahaneler uydurduğunu öne süren Turabi Akgül şöyle devam etti:

“1 Ocak 2014 tarihinde 2 bin TL maaş alan bir memurun 123 TL’lik seyyanen zamla 2 bin 123 TL’ye yükselmiştir. Memura OVP’da öngörülen enflasyon artışı kadar maaş zammı yapıldığı takdirde, bahse konu memurun maaşına 188 TL zam yapılmış olacaktı. 2 bin TL maaş alan memurun aylık kaybı 65 TL’dir. Sendikamızın hedef kitlesi olan PTT Genel Müdürlüğünde görev yapan memur ve dağıtıcı personelin 1 Ocak 2014 tarihinde 2 bin 500 TL civarında maaş aldığı dikkate alındığında,  anılan personelin maaşı yılbaşında yapılan 123 TL’lik seyyanen zamla 2 bin 623 TL ye yükselmiştir. Bahse konu personele OVP’da öngörülen enflasyon artışı kadar maaş zammı yapıldığı takdirde, bahse konu memurun maaşına 235 TL zam yapılmış olacaktı. 2 bin 500 TL maaş alan memurun aylık kaybı 112 TL’dir.”

-“ORTALAMA MAAŞ ALAN BİR MEMURUN KAYBI 20 BİN TL”-

Akgül, açıklamasında sendikanın hizmet alanına giren RTÜK ve TRT Genel Müdürlüğünde görev yapan kimi personelin 1 Ocak 2014 tarihinde 4 bin TL civarında maaş aldığı dikkate alındığında,  anılan personelin maaşı yılbaşında yapılan 123 TL’lik seyyanen zamla 4 bin 123 TL’ye yükseldiğini belirterek, “Bahse konu personele OVP’da öngörülen enflasyon artışı kadar maaş zammı yapıldığı takdirde, bahse konu memurun maaşına 376 TL zam yapılmış olacaktı. 4 bin TL maaş alan memurun aylık kaybı 253 TL’dir. Bu tablo gösteriyor ki 10 yıl hizmeti olan bir memurun 15 yıl daha çalışacağı düşünüldüğünde ‘hısım sendika’ ortalama maaş alan bir memurun 20 bin TL’sini masada bırakmıştır” dedi.

-“MEMUR VE EMEKLİNİN GEÇİM ÇIĞLIKLARINA KULAKLARINI TIKAYAN BİR İKTİDAR VARLIĞINI SÜRDÜREMEZ”-

BAĞIMSIZ HABER-SEN Genel Başkan Yardımcısı Turabi Akgül;   2001 yılında yaşanan ekonomik kriz döneminde bile memur ve emekliye gerçekleşen enflasyon kadar maaş artışı yapıldığını, ayrıca 2 puanlık refah payı verildiğini ifade etti.

Hükümetin yargı mensuplarına ve akademisyenlere ilave maaş artışı yapmasını da eleştiren Akgül açıklamasının sonunda, kredi kartı sarmalı altında ezilen, evine ekmek götürmekte zorlanan memurların artık eş ve çocuklarının yüzüne bakamaz hale geldiğini bu nedenle memur ve emeklinin geçim çığlıklarına kulaklarını tıkayan bir iktidarın varlığını sürdüremeyeceğini belirtti. Akgül, hükümetten tüm memur ve emeklilerinin kayıplarının telafisini beklediklerini, aksi takdirde memurların cevabının gecikmeyeceğini de vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir