Haberler

Karaman’da Akıllara Durgunluk Veren Olay… Tartıştığı Postacının Kulağını Isırarak Kopardı.

Karaman’da Akıllara Durgunluk Veren Olay
Tartıştığı Postacının Kulağını Isırarak Kopardı.

Karaman’da postacılık görevini yürüten Onur KIZIL (25) posta dağıtmak için gittiği bir apartmanda Sezai Ç. (19) isimli bir vatandaş tarafından darp edildi. Sezai Ç. Darp ettiği postacının kulağını ısırarak kopardı.

Karaman’da postacılık görevini yürüten Onur KIZIL (25) posta dağıtmak için gittiği bir apartmanda Sezai Ç. (19) isimli bir vatandaş tarafından darp edildi. Sezai Ç. Darp ettiği postacının kulağını ısırarak kopardı.

Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesinde meydana gelen olayda Postacı Onur KIZIL posta dağıtmak için gittiği bir apartmanın bahçesinde köpek olduğunu fark etti. Postacı kızıl apartmana girmek istediği sırada İsminin Sezai Ç. Olduğu öğrenilen apartmanda oturan bir vatandaştan köpeği tutmasını istedi. İkili arasın da bu nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken Sezai Ç. Postacı Onur KIZIL’ın sağ kulağını ısırarak kopardı.

Postacı Kızıl çevredekilerin yardımıyla çağırılan ambulansla kopan kulağıyla birlikte Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Postacı Kızıl burada yapılan ilk tedavisinin ardından Konya’ya sevk edildi. Sezai Ç. İse gözaltına alınırken köpeğin Sezai Ç.nin akrabasına ait olduğu ve birlikte besledikleri ortaya çıktı.

 

Postacı Onur KIZIL; “Kulağımın Kopma Sesini Duydum. Gözümün Önünde Yere Düştü”

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Postacı Onur KIZIL; “Kulağımın kopma sesini duydum. Gözümün önünde yere düştü” dedi.

Kızıl; “Posta dağıtımı için adres araştırması yaparken bir çocuğun köpeği gezdirdiğini ve köpeğin üzerime geldiğini fark ettim. Köpek üzerime gelerek ayağımı ısırdı. Bunun üzerine köpeği uzaklaştırması için çocuğu uyardım. Bu sırada yanıma gelen çocuğun ağabeyi olduğunu öğrendiğim Sezai Ç. Bana tokat attı” dedi

Bu sırada diğer aile bireylerinin de kendisine saldırdığını iddia eden Postacı KIZIL Sezai Ç.’nin babasının “Bunların kulağını değil, kafasını koparacaksın” dediğini ileri sürdü.

KOPAN KULAK DİKİLEMEDİ.

 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 4 saat süren operasyonun ardından kulağın dikilemediği öğrenildi.

Postacı Onur KIZIL’ın kulağını koparan Sezai Ç. Çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde Ev Hapsi Tedbiriyle Serbest Bırakıldı.

BAĞIMSIZ HABER-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ümit Taner BUĞDAYCI ile olayla ilgili yaptığı açıklamada;

“Postacıların maruz kaldıkları saldırılar ilk değildir ama verilecek caydırıcı cezalarla artık son bulmalıdır”

Bağımsız Haber Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümüt Taner BUĞDAYCI yaptığı açıklamada; Olayın takipçisi olacaklarını belirterek; Postacılar dağıtım yaptıkları cihetlerinde zaman zaman bu tür saldırılara maruz kalmaktadır. Uğradıkları şiddet çoğu zaman cezasız kalmaktadır. Ancak meydana gelen olayda görülüyor ki; postacılara karşı uygulanan şiddetin boyut gün geçtikçe artmaktadır. Her gün posta dağıtımını yapan, yani bir kamu hizmeti yürüten PTT dağıtıcıları zaman zaman götürdükleri tebligat yüzünden, zaman zaman gönderiyi kabul etmeyen vatandaşlar tarafından, zaman zaman da götürdükleri tebligat yüzünden sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmaktadır.  Ancak; posta dağıtıcılarını uğradıkları şiddet kadar karşılaştıkları şiddetin yapanın yanına kar kalması üzmektedir. dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir